20 Mart 2017 Pazartesi

Cennete Giden Sağ Yol





"Sen Züleyha'sın" dedi
"Kandırma kendini"
"Sen alevsin, sen korkulu bir rüya
Sen aşkı uğruna cayır cayır yanan bir pervane
Nardan uçsuz bir sevdazede"
Ve "Sen Züleyha'sın" dedi
"Kandırma kendini
Sen aşıksın ben ise maşuk
Sen maktulsun ben ise katil"
"Züleyha!" dedi içini çekerek;
"Ya BEN YOKsam ,ya SEN YOKsan
Nedir seni bana mühürleyen ?"
Sessizce gülümsedim
Başımı eğdim suçlu bir çocuk gibi ve ;
"AŞK" dedim..."AŞK" dedi...
Ve AŞK olduk...

6 Mart 2017 Pazartesi

Ama Ben Sana Demedim Mi?



Güz geçti, kış geçti, bahar geldi; dağıldı bulutlar. Ne müfettişle bitti savaşın, ne benimle ne de kendinle. Savaşmak yüzleşmek demekti, yaşadıkça yüzleşmeye devam ettin sen.

Hak vermediğimi sanma sakın. Bana kızdın, hayata kızdın. İntikamını almaya çalıştın. Kolay mıydı o küçüçük otel odasında kaybettin umutlarını, kolay mıydı küçük kız "Yeniden seviyorum." dedikçe hep başa döndürdün hayatını. Zordu elbet. Zor olanı seçtin küçük kız, zor olanı seçtin.

Yıllar önce gördüğün bir rüyayı hatırlatayım sana, düz çökmüştün dizlerime, el değdirmiştin ellerime. Sen minik bir balık, koskoca bir deryada yüzeduruyordun. Önünde iki yol; birinde kırlangıçlar uçuyor etrafında, sessiz ve uzun. Diğeri dalgalı ve hırçın, kısa ama zor. Hangi yolu seçeceğini bilmeyen ufak bir kız çocuğu olarak gelmiştin yanıma. "Hangi yolu seçersen seç, kaybolma sakın." demiştim sana. Bu savaşta kaybettin yolunu Güneş kız. Işığını ararken karanlıkta kaldın sen. Ama olsun, hep demez miydin "Yeniden başlayalım yazmaya ve yaşamaya, yeniden başlayalım sevmeye." diye. Yeniden başla küçük kız, yeniden başla.

Sana dedim, müfettişe aldanma bu savaş zor ve yorucu dedim. Bu sizin son savaşınız Güneş; kazanmak zorundasın dedim. Beni bırakma demedim mi, seni yalnız ben tanırım demedim mi? Ben bir denizim demedim sana? Sen bir balıksın demedim mi? Demedim mi o kuru yerlere gitme sakın, senin duru denizin benim demedim mi? Ölen beden imiş, Aşıklar ölmez; sen ölmezlik kaynağını kaybedersin, yani beni kaybedersin demedim mi? Ah çöl kokulu sevgilim benim, Aşk ikimize de farz oldu, yüreğim yüreğini seçti secde etti önünde, yüreğin yorgun düştü yenildi müfettişin ellerinde. Hadi kalk ayağa, seni yalnız ben kurtarırım demedim mi?

Nasıl mı? Nasıl mı affeder yüreğim yüreğini?

Ne olursan ol gel, demedim mi? 

İnanmaktan vazgeçme, sevmekten vazgeçme, umut etmekten vazgeçme. İntikamını alamazsın hayattan, yapma, etme küçük kız. Yakarışlarım sana, yakarışlarım gönlünü aldığım Aşka boynunu veren o Güneş kıza. Al boynunu darağacından, verme canını. Beni verdiğin gün infakın karşılık buldu zaten. Mübarek olsun duan, sevgin, gözlerinden akan yaşlar. Mübarek olsun sevgilim, yaşadığın ezalar.

Çölleri aşan yüreğim yüreğin, dağları delen ellerim ellerin senin. Ben senim, sessizliğinim ben senin. Ben senim. Aşkın, aşkımdır benim.

Okyanusun ötesinde görüşmek üzere.

Özkan..